بررسی اثر ضد میکروبی آب ازونیزه جهت رفع آلودگی محیطی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 جامع امام حسین(ع)

2 میکربشناسی پزشکی- نانوبیوتکنولوژی

3 دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

در این تحقیق، اثر ضد میکروبی آب ازونیزه در خودرو رفع آلودگی محیطی DSM2500-SK بررسی شد. به دنبال وقوع یک حمله بیولوژیک، رفع آلودگی سریع و به موقع موجب جلوگیری از گسترش آلودگی و کاهش دامنه آسیب خواهد شد. بر اساس استانداردهای موجود، اثر ضد میکروبی نسبت به آب ازونیزه خروجی از دستگاه بر روی باکتری‌هایی نظیر سودوموناس آئروژینوزا (باکتری محیطی)، استافیلوکوکوس اورئوس (باکتری گرم مثبت)، اشریشیا کولی (باکتری گرم منفی) و باسیلوس سوبتیلیس (باکتری اسپوردار) مورد بررسی قرار گرفت. میزان حساسیت باکتری‌ها با روش اصلاح شده میکرودایلوشن (Micro Dilution) و از طریق تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی آب ازونیزه تعیین و در مرحله بعدی غلظت آب ازونیزه موثر بر باکتری‌ها بررسی شد. افزایش دما، ناخالصی و pH باعث ناپایدار شدن آب ازونیزه می‌شود. نتایج به‌دست آمده نشان داد که حداقل رقت کشنده باکتری توسط ازون باقیمانده در آب با غلظت ppm 3 برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس CFU/mL 104×5/7، برای باکتری سودوموناس آئروژینوزا CFU/mL 105× 5/7، برای باکتری اشریشیا کولی 157O CFU/mL 105×5/7 است و این محلول گندزدا بر روی اسپور باکتری‌ها تاثیر ندارد. در تعیین غلظت موثر آب ازونیزه بر باکتری مشخص شد که غلظت 100 درصد آب ازونیزه خروجی از دستگاه قادر به گندزدایی است.

کلیدواژه‌ها


  1. [1] Mascarenhas, L. A.; Oliveira, F. O.; da Silva, E. S.; dos Santos, L.M.; de Alencar Pereira Rodrigues, L.; Neves, P. R.; Santos, A. Á.; Moreira, G. A.; Lobato, G. M.; Nascimento, C. “Technological Advances in Ozone and Ozonized Water Spray Disinfection Devices”; Appl. Sci. 2021, 11, 3081.##
  2. [2] Rutala, W. A.; Weber, D. J. “Healthcare Infection Control Practices Advisory Committee”; Guideline for Disinfection and Sterilization in Healthcare Facilities, Atlanta, GA: Centers for Disease Control and Prevention, 2008.##
  3. [3] Moore, G.; Griffith, C.; Peters, A. “Bactericidal Properties of Ozone and its Potential Application as a Terminal Disinfectant”; J. Food. Prot. 2000, 63, 6-1100.##
  4. [4] US FDA, “Secondary Direct Food Additives Permitted in Food for Human Consumption”; Federal Register 2001, 66, 33829-33830.##
  5. [5] Rip, G. R.; Dee, M. G. “Certification of Ozone in USA Food Industries Rice”; International Consulting Enterprises.##
  6. [6] Komanapalli, I. R.; Mudd, J. B.; Lau, B. H. “The Effects of Ozone on the Metabolic Activities of Scherichia Coli K-12”; Toxicol. Lett. 1997, 90, 61-6.##
  7. [7] Bablon, M. E. “Fundamental Aspects, Practical Application of Ozone”. In: Langlais, B.; Reckhow, D. A.; Brink, D. R., eds. “Ozone in Water Treatment: Application and Engineering”; American Water Works Association Research Foundation Denver Co, 1991, 311-316.##
  8. [8] Elford, W. J.; Eude, J. V. “An Investigation of the Merits of Ozone as an Aerial Disinfectant”; J. Hyg. 1942, 42, 240-65.##
  9. [9] Heindel, T. H.; Streib, R.; Botzenhart, K. “Effect of Ozone on Airborne Microorganisms”; Zentralbl. Hyg. Umweltmed. 1993, 194, 464-80.##
  10. Kowalski, W. J.; Bahnfleth, W. P.; Whittam, T. S. “Bactericidal Effects of High Airborne Ozone Concentrations on Escherichia Coli and Staphylococcus Aureus”; Ozone Sci. Eng. 1998, 20, 205-21.##
  11. Nickols, D,; Varas, A. J.; “Ozonation”; In: Bryant, E. A.; Fulton, G. P.; Budd, G. C.; eds. “Disinfection Alternatives for Safe Drinking Water”; New York: Van Nostrand Reinhod. 1992. p. 196-258.##
  12. Rice, R. G.; “Application of Ozone for Industrial Wastewater Treatment”; Ozone Sci. Eng. 1997, 18, 477-515.##
  13. Facile, N.; Barbeau, B.; Prevost, M.; Koudjonou, B. “Evaluating Bacterial Aerobic Spores as a Surrogate for Giardia and Cryptosporidium Inactivation by Ozone”; Water Res. 2000, 34, 3238-46.##
  14. Martínez-Sánchez, G. “Ozonized Water, Background, General Use in Medicine and Preclinic Support”; Ozone Therapy Glob. J. 2019, 9, 33–60.##
  15. Food and Drug Administration (FDA), Department of Health and Human Services. “Secondary Direct Food Additives Permitted in Food for Human Consumption”; 2011, 21, 173.##
  16. Pascual, A.; Lorca, I.; Canut, A. “Use of Ozone in Food Industries for Reducing the Environmental Impact of Cleaning and Disinfection Activities”; Trend Food Technol. 2007, 18, 29-35.##
  17. https://www.lenntech.com/library/ozone/decomposition/ozone-decomposition.htm#ixzz6Sj86A7XO.  ##
  18. Eriksson, M.; “Ozone Chemistry in Aqueous Solution – Ozone Decomposition and Stabilization”; Licentiate Thesis, Department of Chemistry, Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden, 2004.##
  19. Sotelo, J. L.; Beltran, F. J.; Benitez, F. J.; Beltran-Heredia, J. “Ozone Decomposition in Water: Kinetic Study”; Ind. Eng. Chem. Res. 1987, 26, 39-43.##
  20. Hahn, J.; Lachmann, G.; Pienaar, J. J. “Kinetics and Simulation of the Decomposition of Ozone in Acidic Aqueous Solutions”; S. J. Chem. 2000, 53, 132-138.##
  21. De Alba, A. M.; Rubio, M.; Morán-Diez, M.; Bernabéu, C.; Hermosa, R.; Monte, E. “Microbiological Evaluation of the Disinfecting Potential of UV-C and UV-C Plus Ozone Generating Robots”; Microorgan. 2021, 9, 172.##
  22. Gorito, A. M.; Pesqueira, J. F.; Moreira, N. F.; Ribeiro, A. R.; Pereira, M. F.; Nunes, O. C.; Almeida, C. M.; Silva, A. M. “Ozone-Based Water Treatment (O3, O3/Uv, O3/H2O2) for Removal of Organic Micropollutants, Bacteria Inactivation and Regrowth Prevention”; J. Environ. Chem. Eng. 2021, 9, 105315.##
  23. Megahed, A.; Aldridge, B.; Lowe, J. “The Microbial Killing Capacity of Aqueous and Gaseous Ozone on Different Surfaces Contaminated with Dairy Cattle Manure”; PLOS ONE 2018, 13, e0196555.##
  24. Białoszewski, D.; Bocian, E.; Bukowska, B.; Czajkowska, M.; Sokół-Leszczy´nska, B.; Tyski, S. “Antimicrobial activity of ozonated water”; Med. Sci. Monit. 2010, 16,
    71–75.##
  25. Breidablik, H.; Lysebo, D.; Johannessen, L.; Skare, Å.; Andersen, J.; Kleiven, O. “Ozonized Water as an Alternative to Alcohol-based Hand Disinfection”; J. Hosp. Infect. 2019, 102, 419–424.##
  26. World Health Organization. Who Guidelines on Hand Hygiene in Health Care: First Global Patient Safety Challenge: Clean Care is Safer Care; WHO: Geneva, Switzerland, 2010.##
  27. Appelgrein, C.; Hosgood, G.; Dunn, A. L.; Schaaf, O. “Ozonated Water is Inferior to Propanol-based Hand Rubs for Disinfecting Hands”; J. Hosp. Infect. 2016, 92, 3-340.##
  28. Isosu, T.; Kan, K.; Hayashi, T.; Fujii, M. “The Effectiveness of Ozonated Water for Hand Washing Before Surgery”; Masui. Japanese Journal of Anesthesiology 2001, 50, 672-675.##
    1. Nakamura, K.; Saito, K.; Kashiwazaki, J.; Aoyagi, T.; Arai, K.; Hara, Y. “Evaluation of Ozonized Water Using ASTM E1174 for Standardized Testing of Handwash Formulations for Healthcare Personnel”; J. Hosp. Infect. 2018, 100, 211-213.##
  29. Romanovski, V.; Claesson, P. M.; Hedberg, Y. S. “Comparison of Different Surface Disinfection Treatments of Drinking Water Facilities from a Corrosion and Environmental Perspective”; Environ. Sci. & Pollut. Res. 2020, 27, 12704-12716.##
  30. Tonus, S. S.; O˘guzkan, S. B.; U˘gra¸s, H. I.; Kıılıç, I. H. “Determining the Cytotoxic Effect Potential of Ozonated Hazelnut Oil”; Ozone Ther. 2018, 3.##
  31. Nogales, C. G.; Ferreira, M. B.; Montemor, A. F.; Rodrigues, M. F. D. A.; Lage-Marques, J. L.; Antoniazzi, J. H. “Ozone Therapy as an Adjuvant for Endondontic Protocols: Microbiological—Ex Vivo Study and Citotoxicity Analyses”; J. Appl. Oral Sci. 2016, 24, 607–613.##
  32. Shin, G. A.; Sobsey, M. D. “Reduction of Norwalk Virus, Poliovirus, and Bacteriophage MS2 by Ozone Disinfection of Water”; Appl. Environ. Microbiol. 2003, 69, 3975-3978.##
  33. Kim, J. G.; Yousef, A. E.; Khadre, M. A. “Ozone and Its Current and Future Application in the Food Industry”; Adv. Food Nutr. Res. 2003, 45, 167–218.##
  34. Dos Santos, L. M.; da Silva, E. S.; Oliveira, F. O.; de Alencar Pereira Rodrigues, L.; Neves, P. ; Meira, C. S. “Ozonized Water in Microbial Control: Analysis of the Stability, In Vitro Biocidal Potential, and Cytotoxicity”; Biology 2021, 10, 525.## 
  35. Clinical and Laboratory Standards Institute. Performance Standards for Antimicrobial Susceptibility Testing, 30th ed. CLSI Supplement M100 Clinical and Laboratory Standards Institute, Wayne, PA, 2020.##